نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 2
بازدید ماه : 2
بازدید کل : 3934
تعداد مطالب : 11
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



سالانه میلیاردها دلار خرج پروژه‌های اخترشناسی می‌شود. اما چرا باید چنین مبالغ عظیمی را صرف دانش اخترشناسی کرد و فایده این کار برای جامعه و بشریت چیست؟

هزینه کلی سالیانه رصدخانه کک 30.8 میلیون دلار است، و یک شب استفاده از آن 53700 دلار (حدود 160 میلیون تومان) هزینه دارد. پروژه ارسال تلسکوپ فضایی جیمز وب به مدار زمین 8.8 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت، و سیستم پرتاب فضایی که قرار است کپسول سرنشین‌دار اوریون را به مدار ببرد 38 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. سوال اینجاست که «چرا باید چنین مبالغ عظیمی را صرف دانش اخترشناسی کرد؟» به عبارت دیگر، فایده و منفعت آن برای جامعه و بشریت چیست؟



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 14 آذر 1392برچسب:نجوم,, توسط انجمن نجوم دبیرستان دکتر حسابی
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 10 آذر 1392برچسب:خورشید,میدان مغناطیسی خورشید, توسط انجمن نجوم دبیرستان دکتر حسابی

همانطور که در قسمت پیشین توضیحات جامعی در مورد ذره اسرار آمیز هیگز و داستان شکل گیری آن از جمله، جست و جوی منشاء جرم در جهان، میدان اسرار آمیز فراگیر کیهانی و ذره هیگز و افسانه ماهی و اقیانوس ارائه کرده بودیم، امروز نیز ادامه این داستان شگفت انگیز، که درنهایت به آشکار سازی ذره هیگز و کسب جایزه نوبل فیزیک 2013 برای پیتر هیگز و فرانسوا آنگلر شد را تقدیم دوستاران علم می کنیم.

676x380



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 6 آذر 1392برچسب:هیگز,2, توسط انجمن نجوم دبیرستان دکتر حسابی

بوزون هیگز آخرین بخش گمشده مدل استاندارد است، تئوری که بلوک های اصلی سازنده جهان را تشریح می کند. دانشمندان عقیده دارند در یک میلیاردم ثانیه پس از بیگ بنگ، جهان هستی یک سوپ فوق العاده غول پیکر از ذراتی بوده که با سرعت نور با یکدیگر مسابقه گذاشته بودند و هیچ جرمی نداشته اند. در این میان برهم کنش آنها با میدان هیگز باعث شده که جرم پیدا کنند و سرانجام جهان شکل بگیرد. چندین دهه است که محققان فیزیک بنیادی برای کشف بوزون هیگز، ذره‌ای که منشاء جرم ذرات بنیادی است، تلاش می‌کنند و در نهایت این ذره که وجود آن در 48 سال پیش توسط پیتر هیگز 84 ساله فیزیکدان نظری بریتانیایی و فرانسوا انگلرت 80 ساله فیزیکدان نظری بلژیکی پیش بینی شده بود در چهارم ژوئیه ۲۰۱۲ در شتاب دهنده ی بزرگ هادرونی CERN به اثبات رسید، پرافتخارترین جایزه‌ی علمی امسال یعنی نوبل فیزیک سال ۲۰۱۳ به این دو فیزیکدان رسید. در این متن می توایند  داستان و تلاش دانشمندان برای کشف این ذره اسرار آمیز را بخوانید

162551-higgs-boson-and-the-big-bang



ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 6 آذر 1392برچسب:هیگز,1, توسط انجمن نجوم دبیرستان دکتر حسابی
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :